Bibblan

Jag och Bosse var till Bibblan i dag och låna lite böcker. Varför går man inte dit oftare. Nu är jag inte såå dålig på det men jag vet folk som aldrig är dit. Lugnt och skönt och kan sitta och titta i böcker om inredning, pyssel mm. Gott kaffe i automaten och nu har de försäljníng på böcker. 5 KR /st. Köpte en bok om valpar till Jennie.

Annars blir det mycket film, betapet, mat, kaffe, godis,nån promenad, mat igen, kaffe, sena natten innan man lägger sig, mat hos mamma, mat hos mormor .... så håller det på. Men nu ska jag försöka jobba bort kilon. Hur nu det ska gå till. Jag har jojobantat i hela mitt liv. Jag fick en pilatesboll i julklapp så det var nog en pik. eller vad tror ni?
Joo, jag kollar på Kejsaren av Portogalien som går på ettan, Sista delen i dag. Vi har allt många bra skådisar i Sverige.

Kram på er och ha ett  GOTT NYTT ÅR!!


Julrim

Jag tycker att det går såå fort. Denna jul som jag sett  fram emot så mycket går så fort. Men det är klart, varför skulle den inte gå lika fort som de andra dagarna. Hmm...
I alla fall så hade vi tomte med prao denna jul. Kul!  Alla hade rimmat på paketen och det var såå lyckat.
Bosse skrev på en matta till sin mor:
Detta är ingen lampa , på denna ska du trampa.  Ett typiskt Bosse rim.
Marie skrev till Bosse:
Du är en riktig snickarpelle
nu blir källern ett trevligt ställe
Där blir det ordning och reda
kan du skjuts mig te Karlstá på freda?  Han fick en verktygslåda.
Jag kommer inte ihåg alla rim men kul var det.

God fortsättning och ett riktigt gott nytt år på er allihopa!!


4:e advent

Idag mina vänner är det 4:e advent o det sista ljuset lyser i staken.
Vackert !
Just gjort lite knäck och godis. Mmmm. Gott! Men knäcken blir antingen för hårda eller för lösa. I år känns det som det skulle bli för löst.
Äsch!! De äter den ändå.
Joo, I går var vi i Karlstad och shoppade lite. Först in i Sunne och köpte en .... .. Hmm , ja det säger jag inte ifall vederbörande läser detta innan jul.
Men i alla fall när vi var på IKEA så skulle vi äta lite. Gick in 17.10 och de slutar servera mat kl 17.00. Vi fick i alla fall köttbullar och potatis med sås. Jag ville inte ha 15 köttbullar som en medelportion var.Så jag sa detta till tjejen. Hon svarar: Men detta är en medelportion, kaffe ingår. Tar du mindre får du betala kaffet. ???
Hur kan man ha en sån policy?
Jag log , tog mina 15 bullar och åt hälften.

Vi hörs!

julinköp

Vi är på väg att åka till Karlstad på julklapps inköp och lite diverse som man köper till jul. Men vi är så sega med att komma iväg. Så sega att jag hinner sitta här och skriva. hehe
Vi har egentligen ingen lust nån av oss och då blir det så här. Men nu får jag sluta annars blir det inget.
Kommer åter.
Kram på er!!

allmänt

Hej!
Jag sitter inte och äter än även om jag ätit några gånger sen jag skrev sist.
Jag julstädar och gör lite julgodis. Jennie och Liten har varit och hälsat på en stund. Katterna gillar honom inget vidare men det set ut att bli bättre för varje gång.
Gert fyller år i dag så vi får väl besöka honom. Jag har gjort saffransskorpor som jag lagt i en stekpåse med en röd rosett om.
Är det så här att det går som en dans det första med bloggandet sen vet man  inte riktigt vad man ska skriva om. Känns som upprepning. Hmm
Ha det!

allmänt

Hejsan!

Jag letade inte efter lucia kronan och vi åkte inte till Utterbyn. Det blev inte alls som jag tänkt mig. Vi tog en promenad till "Skäggan" och där satt  de och kolla på film. Jag och Liten störde för mycket så vi gick ut i 9 graders kyla. Hämtade Simba så de fick rusa av sig och busa lite. Guud vilken energi hundvalpar har. Men jag kunde trötta ut honom så vi fick en rätt lugn natt. Bara en liten kissfläck på mattan. Han börjar säga till nu på dan är han ska ut. Skönt.

I dag har jag pratat med AF och det finns inga jobb att söka i Torsby just nu. I Sunne  fanns det ett på FK. Det ska jag söka med chans att inte få det. Emelie har berättat att de på FK ska göra nya omorganisationer nu igen. Hon kanske blir utan jobb nån gång 2009.
Sen har jag skurat badrummet , alltså skurat ohh, gud vad skitigt det blir fast man torkar och håller på. Nu är det rent ett tag i alla fall.
Tänk om man skulle ha råd med en hushållerska som tvättar och städar. Men då blev det väl så att jag måste städa innan städerskan kommer för att jag inte ska skämmas för jag har det så ostädat. Hmm!!
Ja ja, nu ska jag laga mat och inte vet jag vad det blir.
Kram ...


Lucia

Gick och la mig sent som vanligt i går men var säker på att gå upp för att kolla på Lucia. Vaknade 9.30 och var inte glad för det. Men hann att printa ut melodikrysset och koka kaffe lagom tills det började kl. 10.03
I kväll är vi hundvakt igen för Liten. Nu går det rätt så bra med katterna. Var lite rädd först för kattmora flyger på hundar om de är för nära. Än så länge har det gått bra. Tror vi ska ta oss en tur till Utterbyn så valpen får rasa av sig hos svägerskans hundar.
Kram på er och ha en fortsatt fin Lucia kväll.
Ps. Jag tror jag ska ta på mig Lucia kronan när vi åker dit. Om jag finner den. Ds.

allmänt

Igår var jag och Emelie till Karlstad för hennes allergi spruta. Vi var på olika loppis och inhandlade saker som man inte behöver. Sen var vi på Ikea och köpte julklappar och diverse saker. Det kostar minst 1000 kr om man ska gå in där. Vi åt mat och skulle prova deras ... jaa vad var det för nåt Emelie? .... pepparkakscheesecake  Oohh!! herre gud ... jag säger då det. Jag älskar allt som  är bakverk men jag höll på att kräkas. Emelie snabbt fram med kameran och fota. Det var som att äta ren pepparkaksdeg med uppblötta kakor i botten.
Snart bär det väl dit igen för att göra nya inköp. Då ska Bo Axel Evald med.
Kram på er!


Idétorka


Jag har totalt idétorka.
Börjar skriva om än det ena än det andra men får inte till det.
Raderar bort och börjar om.
Nu får det vara. 

Detta är min lilla Sören "Elvis"  Lunde.
Ha det !


 


arbetslös

Nu var det länge sen jag var in och jobba. Kan inte de ringa efter mig snart. Nån kan väl va ledíg eller sjuk ( fast inte vill jag det heller). Det börjar bli lite drygt tycker jag. Tänk när mina 75 dagar är slut och jag måste säga nej när de ringer och vill att jag ska arbeta. Då blir jag helt tokig alltså. Nää, jag får komma på det där ni vet som ingen annan kommit på och göra mig stora pengar. Hehehe!!
Visst, jag har  mycket att pyssla med som idag tex. är jag hundvakt för Jennie skulle ha 80 pers på julbord. Då får Liten vara hos mormor. Jag älskar att pyssla men jag kan väl inte pyssla jämt heller.
Man vill ha det där sociala med arbetskompisar, rutiner osv. Gaahh!!!
Nä , det är väl inget annat än att gå och äta lite igen. De andra i familjen kommer snart hem och vill ha lite mat. Och det tycker jag är tråkigt. Att laga och planera denna evinnerliga vardagsmat menar jag.  Kommer det nån och man ska ha lite fest är det helt annat. 
Idag var jag en riktig gnällspik men man måste få vara det nångång också.

Hare´bra tills nästa gång.

 

Kakbak

Idag började jag med kakbak, cappucini skorpor. Ev att det blir nåt mer. Sen ska jag fortsätta torka runt i köket, tvätta lite, spela betapet, kolla runt lite på nätet efter julklappstips.
Guud, va det snöa i natt. Var vaken till 01.00. Tog lite bilder och njöt av vintern. Jag är ingen vinter människa igentligen men det blir såå fint när snön lyser upp och så får jag den där julstämningen.

Tack Mille för grenen. Den är uppe men ej dekorerad.

Inatt skulle jag sätta upp grangirlangen jag köpte. Det gick hyfsat förutom att Bo fick hjälpa mig med att trycka in några häftklammrar ovanför dörren och hjälpa mig på med källarfönstret. Det hoppa av när jag skulle ner med  sladden. Sånt håller vi på med mitt i nätterna när andra sover. Är det nånstans det lyser mitt i natten så är det hos oss.

Ha det!!!RSS 2.0